Bakgrundspapper uppe

«  Tillbaka

Foto av Lotte Reiniger sittande och tecknande vid ett bord. På väggen bakom henne och i fönstret händer färdigbyggda siluetter av människor och djur.
Rubrik: Lotte Reinigers siluetter

Siluett av flicka som håller i en ros. I bakgrunden rosa tinnar och torn, vid sidorna av henne finns rosenbuskar och grenar av andra buskar. Suluetten är rund och är omgiven av en linje av svarta prickar
Snövit
Skarpt beskuren bild av Achmed på sin häst i en dramatisk pose, i bakgrunden mörk blå himmel och vita stjärnor.
Prins Achmeds äventyr
Siluett av stort lutande träd till höger och ett berg med buskar och lågväxande träd till vänster. Nedanför berget står en människa som håller i en korg. På en del av marken är gräs som sticker upp.
Lotte Reinigers händer som håller fast en siluett av Papageno på kamerabordet.
Papageno
Siluettanimation med folk som kliver fram i rad över marken och över två broar över marken, så de alltså går emot varandra fast på olika nivåer. Några bär på en bärstol.
Prins Achmeds äventyr
Siluett av två personer som står och ser mot en bakgrund där det tornar upp ett slott eller liknande med torn och minareter. Till vänster i förgrunden är en buske, till höger ett lusthus.
Prins Achmeds äventyr
Siluett av några personer och en häst, till vänster en port och i bakgrunden en stad.
Till höger i förgrunden en siluett av Aladdin som sitter i ett grottliknande rum med sin lampa och i bakgrunden en stor ande. Den är blåtonad liksom bakgrunden som helhet.
Aladdin
Siluett med Greta och Hans till vänster och ett träd med en ekorre i till vänster, mellan dem gräs och blommor. I den grå bakgrunden är en rad av granar.
Hans och Greta
Siluett av ett rådsjur vid ett vattendrag, omgiven till höger och vänster av palmer och växter med liknande stora blad. I bakgrunden syns också konturer av palmer i gula nyansen.
Svartvitt foto av Lotte Reiniger i profil intyill ett antal siluetter av vagnar med hästar med plymer och ovanför dem en prinsessa, en kung och en katt, omgivna av blad som slingrar sig längs med pelare.
Siluett av Tummelisa i centrum, bakom henne en svamp. Hon sträcker sig mot några bär som hänger ner mot henne. Omkring henne är växter och blad. I bakgrunden är gräs och blommor i gröna toner.
Tummelisa
Siluett av Tummelisa till höger i bild som ser på två fallande löv. Kala stammar reser sig runt henne och i bakgrunden synd gräs som lutar sig i vinden
Tummelisa
Siluett av Askungen som sitter på knä vid en trappa med hink och sopkvast bakom sig och en trasa i handen. Bakgrunden i gråtoner visar ett kök med ett fönster till höger.
Askungen
Siluett av hus med mera utemiljö. Bakgrunden i ljusa färger är en stad
Stjärnan över Betlehem
Svartvitt foto av Lotte Reiniger som sitter vid sitt kamerabord med siluetter. Hon har ena handen lyft och håller i ett snöte som verkar tillhöra maskinen/bordet. På väggen bakom henne syns fler siluetter.
Osynlig ruta

Osynlig ruta

 Pil åt vänster Tillbaka till förra sidan
Pil åt vänster Tillbaka till listan på förmödrar

UPP Pil uppåt

Bakgrundspapper uppe

www.kvinnofronten.nu