Bakgrundspapper uppe

«  Den amerikanska rösträttsrörelsens alla saker

Foto i form av ett collage ned en dicka, ett paraply som det står "Votes for Women" och "Isaho" på, ett standar, rockmärken, sånghäften, porslin och ett rösträttshalsband
Rubrik: Rösträttsrörelsens alla saker

Precis som den brittiska rösträttsrörelsen hade massor av saker som de sålde in kvinnors rösträtt med, hade den amerikanska rörelsen detsamma, alltså sådant som de spred för att peppa folk att stötta deras kamp.
Osynlig ruta
Stort gult standar med texten: Enlightment, liberty, justice - Tennessee Equal Suffrage Association incKanske hade de inte lika fantastiska konstnärer som gjorde lika många banderoller och standar, som Storbritanniens ASL, Artists' Suffrage League, men en hel del banderoller, standar, flaggor och vimplar hade de.Ett standar med tyg som påminner om amerikanska flaggan och texten "Susan B. Anthiny"
Osynlig ruta
  Sånger skrevs och massor av sångtexter spreds som foldrar. De tog fram en kokbok, som gjordes om i flera upplagor, de tryckte upp kortlekar, paraplyer, vykort, En blå bok med en man och en vågskål och under det texten: Suffrage Cook Bookaffischer och annat. Band och cockader En crockade i lila, vitt och gult med texten "Votes for Women" i mittengjorde de förstås också, som sattes på kläderna och blev till reklam för kampen.

Massor av olika rockmärken från olika organisationer och delar av landet
  De gjorde massvis av rockmärken, metallbroscher och tygbroscher – både för de stora nationella organisationerna och för nästan varenda liten lokal grupp överallt. En del smycken tog de också fram, men det verkar inte ha varit riktigt lika vanligt som i England.
Osynlig ruta
Fotocollage av dansuppvisning, en zeppelinare, två kvinnor med häst och vagn samt en vagn dekorerad med rösträttsbudskap
  Dessutom spelade rösträttskvinnorna upp små skådespel, de ordnade hästkaravaner, flygplansuppvisningar, flög zeppelinare och gjorde allt möjligt annat för att väcka uppmärksamhet för kvinnors rösträtt.
Osynlig ruta
  Allt det som de gjorde och alla sakerna de spred spelade säkert stor roll för att stödet för kampen hela tiden växte.
Osynlig ruta

Osynlig ruta

  Pil åt vänster Tillbaka till förra sidan
 Pil åt vänster Till tema rösträtt USA
Pil åt vänster Tillbaka till listan på förmödrar

UPP Pil uppåt
UPPDATERAD 2022-06-29

Bakgrundspapper uppe

www.kvinnofronten.nu