Bakgrundspapper uppe

« Tillbaka

Collage av saker som suffragetterna hade: tekanna och koppar, rockmärken, smycken, foton, teckningar med mera.
Rubrik: Suffragetterna & alla deras saker

Det är lätt att tro att det bara är idag som det säljs så mycket saker runt omkring till exempel en ny film eller något annat som händer. Men det gällde på den tiden också – och kanske särskilt fungerade suffragetterna i WSPU så, att de sålde massor av saker för att få folk att stötta deras kamp.
Osynlig ruta
  De hade sina tre färger – lila, vitt och grönt – och de gick igen i allt: smycken, rockmärken, porslin, banderoller, medaljer och mycket annat.
Foto av några olika kopparOsynlig ruta
WSPU:s logotype som beskriv i texten.  Färgerna fanns på deras serviser. Den finaste här bredvid är märkt med WSPU:s logotype med kvinnan som blåser i ett horn och texten: WSPU. I fanan ovanför henne står det: Freedom – frihet. Den servisen har också den mest avancerade formen, som du kan se på kaffe/tékannan på bilden högst upp på sidan.
Osynlig ruta
  Den andra är lite enklare och har symbolen för Hollowayfängelset på sig. Den tredje har guldkant och texten "Votes for women" inskrivet runt om i guldkanten. Koppen längst ner är den enklaste varianten, med texten "Votes for Woman" i blått.
Osynlig ruta
  Serviserna hade kaffe/tékannor, sockerskålar, gräddkannor, koppar med fat och tallrikar i olika storlekar.

Collage av olika rockmärken

   Rockmärken, metallbroscher, tygbroscher och liknande hade suffragetterna i mängd. De här ovanför är bara några exempel på alla varianter som fanns.

Lokal WSPU-banderoll i grönt och vittDiverse banderoller, vimpel, band etc i grönt, vitt och lila med "Votes for Women" m.m. på.

Uppspänt paraply i suffragetternas färger och texten "Votes for women" på.  En typisk dräkt för en suffragette var lång kjol och kavaj samt en hatt, här med ett band i suffragett-färger över bröstetTextilier hade suffragetterna också massor av. Varje förening behövde förstås en vacker banderoll. Vimplar, sjalar, band, allt gick att använda för att sprida färgerna och vad de symboliserar: Votes for Women.
Osynlig ruta
   De hade egendesignade kläder. Paraplyer. Kortlekar och andra spel. Det går inte att redovisa allt som fanns.
Collage av suffragette-saker: klänning, kokbok, spel, kortlekar med mera
  För att inte tala om alla deras smycken! Det finns bara hur mycket som helst av smycken i deras färger – lila, vitt och grönt: halsband, örhängen, broscher, berlocker och klockor i silver eller guld.
Foto av flera olika smycken i suffragettfärgerna: berlocker, örhängen, ringar, broscher och ett fickur

Osynlig ruta

  Pil åt vänster Tillbaka till förra sidan
 Pil åt vänster Till tema rösträtt i Storbritannien
Pil åt vänster Tillbaka till listan på förmödrar

UPP Pil uppåt
UPPDATERAD 2021-05-25

Bakgrundspapper uppe

www.kvinnofronten.nu