Bakgrundspapper uppe

« Tillbaka

Foto av Sylvia Pankhurst som målar en text om rösträtt på en vägg ovanför ett fönster
Rubrik: Kvinnan bakom suffragetternas design: Sylvia Pankhurst

Vi är många som blivit imponerade av hur kulturen varit en så självklar del av suffragetternas kamp. Färgerna: vitt, grönt och lila. Rockmärken, porslin, banderoller, smycken. Det visade sig att bakom mycket av detta fanns Sylvia Pankhurst.
Osynlig ruta
  Sylvia Pankhurst var en klassiskt utbildad konstnär. Men trots att hon gav upp sin dröm om att bli målare, så fortsatte hon att jobba med design.WSPU:s logotyp med en kvinna som blåser i ett horn, och texten: WSPU. I fanan ovanför henne står det: Freedom – frihet.
Osynlig ruta
  Det var Sylvia som gjorde WSPU:s logotype med ängeln som blåser i ett horn. I fanan ovanför ängeln står det: Freedom – frihet. Den användes i tryckta material, i banderoller, på serviser – allt.
Osynlig ruta
    Klicka på WSPU:s logotype snett här ovanför för att se den större!Foto av delar av en servis med WSPU:s logo på, ett fat, en kopp med assiett och en kanna
Osynlig ruta
  Sylvia Pankhurst designade även serviserna. Och hon gjorde Holloway-broschen, som de Holloway-broschen i form av ett galler och sen symbol med suffragette-färgerna påsuffragetter fick som suttit i fängelse. Hon designade också den servis som Holloway-symbolen fanns på.
Osynlig ruta
En del av Pankhurst Memorial i London, en bit av muren med Holloway-symbolen i svart i en rund del
Holloway-symbolen finns numera även representerad på en plakett i ett stenmonument i Pankhurst Memorial i Victoria Tower Gardens i London. Plaketten sitter i ena änden av den stenmur som utgår åt två håll från den stora bronsstatyn av Emmeline Pankhurst (som du kan se på sidan om henne). I den andra änden finns en relief av Christabel Pankhurst.
Osynlig ruta
Foto av WSPU Westhams gröna fana med WSPU-symbolen och texten Courage Constancy Success  Det var förstås inte Sylvia Pankhurst som själv sydde alla WSPU:s banderoller, Affisch för en demonstration till Royal Albert Hallmen hennes frihetsängel i WSPU:s logotype fick vara med både i centrala och lokala fanor, banderoller och affischer.
Osynlig ruta

En affisch om ytterligare ett av WSPU:s alla rockmärken med symbolenIbland var ängeln med i någon annan variant, men oftast var det logotypens ängel som användes.
Osynlig ruta

Illustration med tre kvinnor vid två portar  Dessutom gjorde Sylvia Pankhurst illustrationer till tidningen och många andra sammanhang.

Illustration av demonstrationståg med kvinnor och texten: Votes, Votes, Votes

Osynlig ruta

  Pil åt vänster Tillbaka till förra sidan
 Pil åt vänster Till tema rösträtt i Storbritannien
Pil åt vänster Tillbaka till listan på förmödrar

UPP Pil uppåt
UPPDATERAD 2021-02-12

Bakgrundspapper uppe

www.kvinnofronten.nu