Osynlig ruta

Engelsk flagga

HEM

Detta är kvinnofronten

Mer info om vad
vi gör och står för

AKTUELLT

LÄSVÄRT

Bli medlem!
Osynlig rutaMenypil Feministcirklar
Osynlig rutaMenypil Kom med som grupp

Folkaktionen
mot Pornografi

Surfa vidare

Osynlig ruta

Osynlig ruta

Kom med i en Glad tjej
			© Gerda Christenson
Rubrik: Feministcirkel

Då och då ordnar vi cirklar för alla tjejer & kvinnor som har lust och vill träffa andra och prata om allt möjligt feministiskt.

Feministcirkel
Det är inte som studiecirklar, för allt utgår från vad alla som går cirkeln tycker och varit med om. Ibland kanske vi läser något lite innan, och oftast berättar vi först något om kvällens tema, men det är mer pratcirklar på teman än "studiecirklar".

Fast olika cirklar ser olika ut. På första mötet brukar de som håller i cirkeln presentera ett förslag till upplägg, men det är ni som ska gå cirkeln som bestämmer hur den ska läggas upp; hur många möten cirkeln ska ha, och vad de ska handla om.

Lokalgrupperna ordnar
Kvinnofrontens olika lokala grupperna ordnar cirklar när de har lust, så bästa sättet att få veta om det är någon cirkel på gång är att kontakta e-postadressen: kvinnofronten@sverige.nu.

Systerskap ger styrka!
Feministcirklarna är öppna för vem som vill, du behöver inte vara medlem i Kvinnofronten. På cirkeln kan du träffa andra feminister där du bor. Och det behöver vi ju! Både för att stötta varann i vardagen, få en tillhörighet och för att kunna göra utåtriktade saker ihop. Tillsammans blir vi starkare och kan göra mer!

Osynlig ruta
Vill du ordna en cirkel på din ort?
För att göra det enkelt för er som vill starta egna, lokala feministcirklar, har vi också gjort en mall ni kan utgå ifrån om ni vill. Den är alltså gjord för den som vill starta en cirkel, med förslag på upplägg, diskussionsfrågor, lästips med mera. Den kan man plocka ur och sen sätta ihop till något som passar just er.
Osynlig ruta
Bild av omslaget till vår FeministcirkelmallLäs hela mallen som pdf-fil HÄR
eller läs den kapitel för kapitel genom att klicka på orden:

Osynlig ruta


FramsidaInledningMöte 1Möte 2Möte 3Möte 4Möte 5Möte 6Utvärdering och avslutning


Osynlig ruta

Du kan också beställa feminstcirkelmallen i pappersform från oss: kvinnofronten@sverige.nu

Osynlig ruta


UPP Pil uppåt