Osynlig ruta

Engelsk flagga

HEM

Detta är Kvinnofronten
Osynlig rutaMenypil Viktiga frågor
Osynlig rutaMenypil Helhetsperspektiv
Osynlig rutaMenypil Manshat?

Mer info om vad
vi gör och står för

AKTUELLT

LÄSVÄRT

Bli medlem!

Folkaktionen
mot Pornografi

Surfa vidare

Osynlig ruta

Rad med illustrationer av husgeråd

Osynlig ruta

Foto av silverring i form av ett kvinnomärkeFeministiskt helhetsperspektiv

Många medlemmar i Kvinnofronten är aktiva också i andra feministiska organisationer. Det som gör att de flesta av oss ändå ser Kvinnofronten som vår grund, är att Kvinnofronten har ett helhetsperspektiv på kvinnokampen. Vi ser hur förtrycket hänger samman; på jobbet, i skolan, bland vänner och partners i vardagen, men också i ett större, internationellt, perspektiv. På bilden här nedanför deltar kvinnofrontare från Sverige i en bred internationell konferens i Filippinerna, anordnas av kvinnoorganisationen GABRIELA.

Foto av svenska kvinnofrontare på besök hos GABRIELA.

Många skäl att vara med
Osynlig rutaÄven om du som enskild medlem väljer att arbeta med just en speciell del av kvinnoförtrycket – som till exempel mäns sexualiserade våld – i en organisation som bara jobbar med just det, kan du genom Kvinnofronten förhoppningsvis få höra lite om vad som händer inom andra områden också.
Osynlig ruta     Och en del är med i Kvinnofronten bara för att få chansen att få vårt medlemsblad "Ordet är ditt, syster!", det vill säga lite riktig feministisk propaganda då och då, som motvikt till all annan media.

Kvinnofronten på riksplanet
Osynlig rutaKvinnofronten har ingen traditionell styrelse, eftersom vi inte vill ha en patriarkal, hierarkisk uppbyggnad. Istället jobbar vi centralt i olika grupper med speciella ansvarsområden, som sommarlägergruppen, medlemsbladsgruppen, praktiska gruppen med mera.

Foto: hemresedags från Kvinnofrontens sommarläger

     På somrarna har vi chansen att mötas från hela landet när vi ordnar sommarläger. Det kan du läsa mer om ifall du klickar dig vidare till "Mer info/Sommarläger" i menyn till vänster.

     Under rubriken "Mer info" hittar du också vår plattform med politiska krav och där kan du läsa mer om hur vi ser på saker och ting.


UPP Pil uppåt